Novinka na knižním trhu: Poklad horské příšery

Novinka na knižním trhu: Poklad horské příšery

18.09.2024
Učitel/učitelka
Ředitel/ředitelka
Školní poradenský pracovník/ce
Asistent/ka pedagoga
Rodiče
Třídní učitel/ka
Obrázek článku

Představujeme vám knihu talentované spisovatelky Kristýny Mariky Zatloukalové z Bukovce s názvem Poklad horské příšery. Jde o příběh skupiny dětí prvního stupně základní školy, které byly svým okolím považovány za „jiné“, a proto je ostatní vyloučili ze svých kolektivů. Děti si tak v čele s Péťou Růžkem založily vlastní partu a společně prožívaly nejedno dobrodružství. Když do jedné ze tříd přijde nový spolužák, děti ho nejprve odmítají přijmout – vypadá a chová se jinak než ony. Postupně však zjišťují, že jejich rozdíly jsou méně důležité, než si myslely, a že právě díky nim mohou najít sílu a soudržnost. Kniha symbolicky zpracovává téma šikany a vyloučení z kolektivu a zdůrazňuje, jak důležité je přijímat a chápat druhé bez ohledu na jejich odlišnosti.

Kniha je poutavě napsaná a určitě osloví malé i velké čtenáře. Můžete ji zařadit do třídnických hodin nebo doporučit jako čtení před spaním.

Dostupná je například v internetovém knihkupectví Kosmas - https://www.kosmas.cz/

Přejeme příjemné čtení!


Mohlo by Vás zajímat

Pedagogická podpora žáků s vývojovou dysfázií na základní škole

Vzhledem k rostoucímu počtu žáků s narušenou komunikační schopností, včetně vývojové dysfázie, je nezbytné, aby byli pedagogové připraveni efektivně podporovat tyto žáky.