Zlatý oříšek Středočeského kraje

Zlatý oříšek Středočeského kraje

06.09.2024
Učitel/učitelka
Ředitel/ředitelka
Rodiče
Třídní učitel/ka
Žáci a studenti
Obrázek článku

Milí učitelé, trenéři a vedoucí zájmových aktivit, vážení rodiče,

rádi bychom vás jménem Nadačního fondu Zlatý oříšek upozornili na uzávěrku přihlášek do prvního ročníku soutěže Zlatý oříšku Středočeského kraje 2024 a dovolujeme si vás proto opět oslovit s naší tradiční otázkou. Máte ve škole, v oddíle, kroužku nebo doma úspěšné nadané dítě nebo kolektiv dětí v jakémkoli oboru ve věku od 6 do 14 let? 

Zlatý oříšek Středočeského kraje letos představí 12 úspěšných dětí a dětských kolektivů, a to při slavnostním finále, které se bude konat 29. 9. 2024 v Městském společenském domě v Kolíně, Zámecká 109. Zde děti představí svůj koníček, dovednosti i výsledky a odborná porota následně vybere a vyhlásí 3 vítěze. Vítězové krajského kola kromě prestižního titulu držitele Zlatého oříšku svého kraje získají originální sošku, a také finanční odměnu určenou na podporu jejich další činnosti.

Záštitu nad krajským kolem převzala hejtmanka Středočeského kraje Mgr. Petra Pecková.

Termín uzávěrky přihlášek do Zlatého oříšku Středočeského kraje 2024 je 15. 9. 2024!

Více informací a odkaz na přihlášku naleznete zde:

https://www.zlatyorisek.cz/stredocesky-kraj/

Pro všechny nominované děti však krajský Zlatý oříšek vyhlášením vítězů nekončí. Po slavnostním finále krajského kola jsou děti automaticky přihlášeny do kola celostátního.

Zde se v rámci novoročního televizního finále v České televizi o celostátní ceny utká celkem 21 dětí (včetně dětských kolektivů) napříč obory z celé České republiky. Celostátní finále oceňuje 7 vítězů jednak prestižní cenou, ale také finanční podporou ve výši 20 000 Kč. Jedná se tak o další výjimečnou zkušenost, ale i příležitost potkat další mimořádně nadané děti z celé České republiky, sdílet navzájem své zkušenosti, ale i inspirovat ostatní.  

Víte-li o nadaném dítěti nebo skupině dětí, jejichž mimořádné úsilí si ocenění zaslouží, neváhejte je přihlásit. Nejen že tyto děti mnoho získají, ale mohou motivovat další, které zatím odvahu ukázat světu výsledky svého snažení sbírají. Děkujeme také, že s námi sdílíte myšlenku, že podpora dětského nadání je klíčová pro budoucnost našeho národa.


Mohlo by Vás zajímat

Nový žák cizinec nebo cizinka ve Vaší třídě?

Přichází k Vám do třídy nový žák, který nerozumí a nemluví česky? V NPI ČR pro Vás máme široké spektrum podpory. Řekněte si o ni.

MenART

Cena pro výjimečného pedagoga ZUŠ