Otevřená věda - stáže 2024

Otevřená věda - stáže 2024

19.09.2024
Žáci a studenti
Již 20 let se Otevřená věda zaměřuje na podporu talentovaných studentů se zájmem o vědu a výzkum. Prostřednictvím vědeckých stáží pro středoškoláky chce studentům umožnit získat cenné zkušenosti z vědecké praxe, motivovat je k vysokoškolskému studiu ve vědních oblastech a následně k volbě vědecké kariéry. Stážisty zároveň Akademie věd ČR odborně vzdělává a zapojuje do činnosti špičkových pracovišť .
Obrázek článku

V roce 2024 dostalo příležitost vyzkoušet si vědu v praxi 225 studentek a studentů středních škol z celého Česka. Docházet budou na 119 vědeckých stáží, které budou probíhat pod odborným vedením 111 vědkyň a vědců na 37 pracovištích Akademie věd ČR.

 

ABSOLVENTI OTEVŘENÉ VĚDY

Od roku 2005, kdy Akademie věd ČR stáže pro nadané středoškolské studenty pořádá, se do badatelské činnosti na specializovaných výzkumných pracovištích zapojilo bezmála 2000 středoškolaček a středoškoláků. Pro mnohé z nich bylo toto setkání s vědou už na střední škole natolik určující, že se rozhodli pokračovat ve vybraném oboru při studiu na vysoké škole a někteří z nich si následně zvolili výzkumnou činnost také za svoji profesní dráhu. Zde a na sociálních sítích Otevřené vědy vám budeme přinášet jejich příběhy. 



Mohlo by Vás zajímat

Škola českého jazyka a literatury - Otevřená věda

Cílem Školy českého jazyka a literatury pro pedagogy je účastníkům představit zajímavá témata a poslední trendy v českém jazyce a v české literatuře. Po absolvování kurzu každý pedagog získá nové poznatky a nápady, které následně může aplikovat v praxi při výuce českého jazyka a literatury na příslušné škole.

Přijímací řízení jubilejního XXX. ročníku Pražského studentského summitu právě probíhá!

Nauč se mluvit na veřejnosti, argumentovat a hledat kompromisy, ale hlavně poznej nové přátele! Přihlas se na Summit.

Multioborová soutěž Bohatství země

Ekonomicko-správní fakulta a Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity, konkrétně Katedra financí ECON MUNI a Ústav geologických věd PřF společně zaštiťují multioborovou soutěž pro studenty středních škol. Úkolem soutěžních týmů bude navrhnout nejvhodnější způsob těžby nerostných surovin z pohledu technologie a ekonomické výhodnosti se zohledněním sociálních a environmentálních aspektů těžby. Těžit a prodávat se budou nerostné suroviny, které hrají významnou roli v ekonomice státu.