Nový žák cizinec nebo cizinka ve Vaší třídě?

Nový žák cizinec nebo cizinka ve Vaší třídě?

03.09.2024
Učitel/učitelka
Ředitel/ředitelka
Školní poradenský pracovník/ce
Asistent/ka pedagoga
Zřizovatelé škol
Třídní učitel/ka
Vychovatel/ka
Přichází k Vám do třídy nový žák, který nerozumí a nemluví česky? V NPI ČR pro Vás máme široké spektrum podpory. Řekněte si o ni.
Obrázek článku

Foto zdroj: Freepik

První pomoc se základními pravidly a postupy najdete v Krabičce první záchrany učitele, která obsahuje i komunikační kartičky pro začátek, základní slovíčka i informace, jak a o čem komunikovat s rodiči. 

Tento materiál Vám rádi bezplatně zašleme v papírové podobě do školy, napište si o něj na adresu halka.smolova@npi.cz nebo jitka.zackova@npi.cz

Dále nabízíme bezplatné konzultace s krajskými koordinátory a odbornými spolupracovníky (zkušenými kolegy ze škol), nebojte se zavolat nebo napsat e-mail.

Všechny kontakty na krajské koordinátory najdete na interaktivní mapě, po prokliku se Vám objeví kontakt –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ mapa zde.

Hodně dalších informací k tématu najdete v sekci Odlišný mateřský jazyk.


Mohlo by Vás zajímat

Škola českého jazyka a literatury - Otevřená věda

Cílem Školy českého jazyka a literatury pro pedagogy je účastníkům představit zajímavá témata a poslední trendy v českém jazyce a v české literatuře. Po absolvování kurzu každý pedagog získá nové poznatky a nápady, které následně může aplikovat v praxi při výuce českého jazyka a literatury na příslušné škole.